15:50
Салат Ромеско. Рецепт приготування в домашніх умовах

Дует фуд-блогерів Генрі Ферт та Ієн Тезбі надихнули нас своєю першою кулінарною книгою «BOSH!» . У другій роботі на нас чекає понад 140 нових, надзвичайно інноваційних рецептів суто рослинного походження. Незалежно від того, чи є їжа для вечірок, закуски, ідеї для приготування сніданку та їжі, різдвяні та святкові меню або коли все потрібно зробити дуже швидко: хлопцям з BOSH точно не бракує креативності, а фотографії їжі, що додаються, також справжнє свято для очей. . Ми вже з нетерпінням чекаємо третьої кулінарної книги! А поки давайте насолоджуємося салатом Ромеско - ідеальним для спекотних літніх днів.

Салат Ромеско

Ми любимо Барселону, і ця страва переносить нас прямо на чудовий пляж Барселони. Ви обов’язково повинні зробити подвійну кількість соусу і використовувати частину для іншого салату або як соус для начос або сирих овочів. А якщо ви любите гостре, то точно можете додати ще гостроти.

На 4 порції

Розігрійте духовку до 180°C (циркуляція повітря). Лінія 2 дека для випічки пергаментним папером | змішувач

Інгредієнти

приблизно 300 г хліба (наприклад, на заквасці)
2 столові ложки оливкової олії
сіль і чорний перець
250 г міксу помідорів (альтернативно помідори черрі)
30 г бланшованих ядер мигдалю
30 г ядер фундука
350 г печеного перцю (з банки або домашнього: смажте перець при 200 °C до чорного кольору, дайте йому охолонути в пакеті, а потім очистіть від шкірки)
1 невеликий пучок петрушки
4 ріпчастої цибулі
60 г рукколи (альтернативно листя салату з перцем, наприклад, баранини або мізуни)

Для заправки

45 г лущеного мигдалю
2 зубчики часнику
1 смажений червоний перець для салату (з банки, приблизно 100 г)
70 грамів томатної пасти
10 г свіжої листової петрушки
1 чайна ложка порошку копченої паприки
¼ чайної ложки кайенского перцю
2 столові ложки червоного винного оцту
80 мл оливкової олії першого віджиму
сіль і чорний перець

Підготовка

Зріжте з хліба скоринку і наріжте грінки по 1 см | Розкладіть на деку, збризніть оливковою олією та щедро посипте сіллю та перцем | Поставте деко в духовку на 12 хвилин, перевертаючи грінки в середині приготування | Коли грінки стануть золотисто-коричневими і хрусткими, вийміть їх з духовки

Для заправки викладіть пластівці мигдалю на друге деко | Запікайте в духовці 5 хвилин, поки мигдаль не стане золотисто-коричневим | Додайте в блендер з усіма іншими інгредієнтами для заправки, крім оливкової олії, солі та перцю та обробіть до однорідного соусу | Роблячи це, знову і знову зішкрібайте масу, яка прилипла до стінок глека блендера, щоб усе добре перемішалося | Поступово вливайте оливкову олію під час змішування, поки не отримаєте однорідну заправку | Приправити сіллю і перцем, перелити в чашу і очистити блендер

Наріжте помідори невеликими шматочками Помістіть бланшований мигдаль і лісові горіхи в чистий блендер і дрібно подрібніть | Наріжте смажений перець шматочками по 3 см | Цибулю очистіть і наріжте тонкими кільцями

У великій мисці змішайте помідори, перець, ріпчасту цибулю, петрушку та листя салату | Посипте зверху подрібненими горіхами та грінками та подавайте | Змішайте інгредієнти за столом і додайте заправку, щоб кожен міг допомогти собі

Категория: Рецепти салатів | Просмотров: 61 | Добавил: kovdos | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar