15:36
Тако з цвітної капусти з соусом тахіні

Кулінарний блогер Б’янка Запатка вирушає разом з нами у кулінарну подорож навколо світу у своїй останній роботі «Веганський рай». Ми познайомимося з їх родзинками азійської, американської, середземноморської, східної, карибської та місцевої кухні. Усі рецепти, як завжди у Б’янки, готуються швидко та легко за допомогою простих засобів і сповнені задоволення: хліб, салати, супи, каррі, макарони, рис, картопля та страви на сковорідках, соуси, соуси, торти та десерти. «Тако з цвітної капусти з соусом тахіні» перенесе нас у невелику подорож до Мексики, як візуально, так і ароматно!

Тако з цвітної капусти з соусом тахіні

Час підготовки: 15 хвилин + 15-20 хвилин випікання | Час приготування: 10 хвилин

Харчова цінність на порцію: 330 ккал
(F 21 г KH 11 г EW 9 г)
без рафінованого цукру, без глютену

Інгредієнти для 6 тако

Цвітна капуста

350 г суцвіть цвітної капусти
1 столова ложка олії (наприклад, рапсової, соняшникової або авокадо).
1 чайна ложка порошку солодкої паприки
1 чайна ложка порошку чилі
1 ч.л меленого кмину
1 ч. ложка часникового порошку
1 чайна ложка солі

Соус тахіні

60 г тахіні (кунжутної пасти)
40 мл оливкової олії (або рапсової, соняшникової або авокадо)
Сік 1-2 лаймів (або 1 лимона; приблизно 50 мл)
1 ½ столової ложки мексиканського соусу чилі (або за смаком)
2 зубчики часнику, очищені
¹⁄³ чайної ложки солі (або більше за смаком)

Тако

6 маленьких кукурудзяних коржів
1 велике серце салату ромен, подрібнене
1 банка чорної квасолі (240 г відцідженої ваги), промити, відцідити
1 маленька червона цибуля або ріпчаста цибуля або обидва, тонко нарізані
150 г помідорів черрі, розрізаних навпіл
½ авокадо, нарізаного кубиками або шматочками
1-2 халапеньо або ½ зеленого перцю, нарізаного кільцями або смужками
Зелень петрушки або коріандру
1-2 чайні ложки насіння кунжуту
органічні шматочки лайма

Підготовка

Розігрійте духовку до 200 °C верхнього/нижнього нагріву та застеліть деко папером для випікання.

Змішайте цвітну капусту, олію та спеції у великій мисці та викладіть суцвіття на підготовлене деко, залишаючи між ними достатньо місця.

Запікайте в попередньо розігрітій духовці 15-20 хвилин, поки цвітна капуста не стане м’якою і не почне хрусткої. Вийміть і дайте трохи охолонути.

Для соусу тахіні помістіть усі інгредієнти в блендер або кухонний комбайн (або скористайтеся занурювальним блендером) із 60 мл води та змішайте до отримання однорідної кремоподібної консистенції (за потреби додайте ще трохи води).

Для тако розігрійте коржі на сковороді кілька секунд. Потім зверху покладіть листя салату, чорну квасолю, цвітну капусту, цибулю, помідори та авокадо. Збризніть соусом тахіні та прикрасьте халапеньйо, петрушкою або кінзою та насінням кунжуту.

Подавайте негайно з шматочками лайма та соусом тахіні та насолоджуйтесь!

Порада

Залишки соусу тахіні можна зберігати в герметичному контейнері або закритій банці в холодильнику до 1 тижня.

Категория: Рецепти салатів | Просмотров: 26 | Добавил: kovdos | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar