10:39
Фрукт місяця: смородина. Рецепт: Освіжаючі смородиново-лимонні мафіни

Смородина вдома практично скрізь. Північна півкуля буквально перенаселена видами смородини, маючи від 140 до 160 видів по всьому світу. Але вітамінна бомба також відчуває себе вдома в Південній Америці та Китаї. Кращий помірно холодний клімат, тоді гарантовані масові врожаї. Лише в Австрії щороку збирають неймовірні 800 тонн (!) білої та червоної смородини. 90 відсотків з них збирають у зеленій Штирії. Автор кулінарної книги та соціолог з питань харчування Мікаела Русманн розповідає про популярний фрукт і розкриває свій улюблений рецепт, який до нього додається.

Найменування Рібіселя

Німецькою назвою «смородина» плід зобов'язаний Дню святого Івана . Це дата, коли дозрівають перші сорти. Назва Ribisel, яка в основному використовується в Австрії та Баварії, заснована на латинській назві «Ribes». Маленькі червоні плоди в Італії також називають Ribes. Інші німецькі назви: Ahlbeere, Träuble, Kanstraube або Gehonstraube. Швейцарці називають його Meertrübeli.

Внутрішні цінності

Маленька куляста ягода з гладкою шкіркою має абсолютно різний смак залежно від виду. Кульки можна класифікувати від дуже фруктових і солодких до кислих і майже терпких. Найм'якшою і ароматною є біла смородина.

Усередині іноді ховається до сотні дрібних насіння від темно-коричневого до чорного.
Крім ряду інших вітамінів, варто відзначити вміст калію, кальцію, марганцю, пектинів і заліза. Цінні грубі корми та високий вміст фруктових кислот стимулюють травлення та протидіють запорам. Те, що добре для метаболізму, звичайно, також добре для кольору обличчя. Взагалі вважається, що смородина заспокоює нерви, а завдяки високому вмісту вітаміну С зміцнює імунітет. Ми можемо насолоджуватися маленькими мультивітамінними бомбами з червня до кінця серпня.

Використання та зберігання

В ідеалі смородину збирають прямо з куща і вживають в сирому вигляді. Представник сімейства агрусових також підходить для будь-якого десерту: будь то вологий смородиновий пиріг, фруктовий салат, морозиво або елегантна прикраса. Через кислуватий смак смородину також часто переробляють на сироп або фруктову пасту. Десерт, який привертає увагу, також хороший як желе або на кремових тортах.

Зберігаючи прохолоду в овочевому відділенні, фрукти залишаються свіжими дуже добре і освіжають багато спекотних літніх днів.

Порада щодо НАСОЛОДЖЕННЯ СИРОЮ:  наповніть гарну жменю смородини та 2-3 скибочки лимона холодною водою в графині для води. Гарантовано привертає увагу на кожному гарно накритому літньому столі!

Рецепт: Освіжаючі смородиново-лимонні мафіни

Для 6 мафінів на ніжному літньому пікніку:

250 г борошна
¾ пачки розпушувача
1 чайна ложка тертої свіжої лимонної цедри (або висушеної з пакета)
1 ст.л лимонного соку
250 г соєвого йогурту, несолодкого
100 грам тростинного цукру
80 мл нейтральної рослинної олії (наприклад, олії для запікання та смаження)
200 г червоної смородини

Приготування:

Розігрійте духовку до 180° гарячого повітря. Всі інгредієнти, крім смородини, перемішайте міксером до однорідного тіста. Акуратно скласти 100 г смородини. Розлийте тісто в 6 паперових форм для кексів і зверху посипте смородиною, що залишилася. Випікайте мафіни в духовці протягом 25 хвилин і дайте їм охолонути перед вживанням.

Порада: цей блискавичний кекс любить усі види фруктів і особливо добре поєднується з терпкими фруктами, такими як персики, абрикоси чи нектарини. Також підходить з лимонною глазур'ю. Дайте волю своїй пристрасті до випічки :-)

Категория: Рецепти салатів | Просмотров: 81 | Добавил: kovdos | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar