15:45
Рецепт: Салат Рамен (Хіяші Чука)

У своїй кулінарній книзі «Vegan Japan Easy» Тім Андерсон показує нам, наскільки японська кухня дружня до веганів або легка для веганізації. На початку є вступ та інформація про японські інгредієнти, такі як саке, місо, даші, панко або рисовий оцет, які не повинні бути відсутніми в коморі, а потім понад 80 рецептів: спеції, соуси, заправки, закуски, основні страви, страви з рису та локшини, а також десерти та напої Асортимент страв великий і різноманітний. Окрім класичних страв, таких як онігірі, грибна гіоза чи овочева темпура, ми також знаходимо сучасні інтерпретації, такі як французький цибулевий рамен або мапо тофу з гречкою. Сьогодні ми представляємо вам смачний літній рецепт: холодний салат рамен з хрусткими овочами.

САЛАТ РАМЕН (Хіяші Чука)

Літо на Японському архіпелазі досить спекотне та вологе, тому не дуже підходить для наїдання рамену, який схожий на кулінарну парову лазню. Тому магазини рамену в Японії пропонують охолоджені салати з рамену, як цей Hiyashi Chūka, щоб підготувати своїх клієнтів до літа. Локшина робить цю страву міцною, але легкою та свіжою.

4 порції

Інгредієнти

100 г помідорів черрі, розрізаних навпіл
1 ст ложка соєвого соусу
2 чайні ложки цукру або тростинного цукру-сирцю
1 чайна ложка кунжутної олії
100 г змішаного салату – використовуйте різні види, наприклад, гострий/м’який і хрусткий/м’який; Я люблю паростки квасолі та руколу
½ огірка, нарізаного соломкою
2 моркви, очищені і нарізані брусочками
4 порції локшини рамен
240 мл кунжутної заправки (див. нижче), розведеної невеликою кількістю води, солі або соєвого соусу, або 230 мл вафу-заправки (див. нижче)
2 авокадо, нарізати кружальцями товщиною 3 мм
кілька щіпок насіння кунжуту

Підготовка

Розігрійте духовку до 180°C. Змішайте половинки помідорів з соєвим соусом, цукром і кунжутною олією, викладіть на деко і обсмажте 20 хвилин, поки вони не зморшкуваті і не стануть коричневими. Дайте охолонути, потім змішайте з листям салату, огірком і морквою.

У великій каструлі закип’ятіть воду та зваріть рамен аль денте (оскільки локшина затвердіє, коли охолоне). Злийте їх і добре промийте під холодною проточною водою – вони повинні бути добре охолодженими без зайвого крохмалю. Добре процідіть, а потім змішайте заправкою на ваш вибір.

Розподіліть по тарілках або неглибоких мисках заправку, що залишилася, і додайте листя салату, шматочки авокадо та насіння кунжуту.

ЗАПРАВКА З ПОВНОГО смаженого кунжуту

Робить 500 мл

Інгредієнти

100 грамів тахіні
100 грам насіння кунжуту
300 мл соєвого молока
2 чайні ложки кунжутної олії
90 мл оцту
2 чайні ложки білого або коричневого цукру
90 мл соєвого соусу
½ чайної ложки солі
½ чайної ложки порошку даші

Підготовка

Помістіть тахіні в сковороду або каструлю, бажано з антипригарним покриттям, разом із насінням кунжуту та підсмажте на середньому сильному вогні, постійно помішуючи, доки він стане помітно більш ароматним і потемніє, приблизно 10 хвилин. (Вона повинна перетворитися з карамелі на...скажімо, темно-коричневу.) Перемістіть суміш у миску та, як тільки вона охолоне, змішайте з рештою інгредієнтів. Потім перемішуйте, поки цукор не розчиниться. Заправка зберігатиметься в холодильнику 1 тиждень. Після цього смак трохи черствий; якщо ви турбуєтеся про те, що не споживаєте його достатньо швидко, просто зменшіть кількість інгредієнтів вдвічі.

WAFU DRESSING (Солодка цибульна імбирна заправка)
Виходить приблизно 350 мл, цього вистачить щонайменше на 6 салатів

Інгредієнти

¼ цибулини або ½ банана-шалот
2 см свіжого кореня імбиру, очищеного від шкірки
100 мл соєвого соусу
Мірин 100 мл
100 мл рисового оцту
1 ст.л кунжутної олії
1 ст.л насіння кунжуту

Підготовка

Дрібно наріжте цибулю та імбир і добре перемішайте з іншими інгредієнтами. В ідеалі дайте всьому настоятися 30 хвилин, щоб смаки добре поєдналися. Крім того, ви можете кинути всі інгредієнти в кухонний комбайн і збивати, поки цибуля та імбир не розпадуться. Заправка зберігатиметься в скляній банці приблизно 1 місяць (після цього вона не зіпсується, але смак випарується).

Категория: Рецепти салатів | Просмотров: 81 | Добавил: kovdos | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar